Ondernemen vanuit je intuïtie 

 

Toen ik over deze e-mail nadacht, moest ik best lachen. Ik herinnerde mij weer dat ik in mijn tienerjaren Tarot kaarten had en op mijn kamer soms een kaarsje brandde en de kaarten gebruikte om antwoorden te vinden op vragen die mij bezig hielden. De jaren erna hield ik mij er weinig mee bezig en focuste ik mij op leren en studeren.

 

Wanneer ik nu terug kijk naar die tijd zat ik vooral veel in mijn hoofd. Ik besteedde veel tijd aan mijn carrière en was vooral bezig met wat slim was om te doen. Totdat ik een paar jaar geleden begon met mijn reis in persoonlijke ontwikkeling. Ik besefte mij dat ik de antwoorden al weet en wanneer ik echt durf te luisteren en voelen, de antwoorden naar mij toe komen.

 

Misschien klinkt dit voor jou een beetje woohoo. Ik vind ondernemen vanuit je eigen intuïtie echter helemaal niet vaag. Lees dit bericht vanuit nieuwsgierigheid en kijk wat jij eruit kunt halen. Want als je mij al een tijdje volgt of kent dan weet je dat ik alles behalve woohoo ben en gewoon van keihard actie ondernemen houd en super praktisch ben ingesteld.

 

Voor mij werkt het heel fijn om vanuit mijn intuïtie te ondernemen. Ik besteed nu meer tijd aan het vinden van aanwijzingen die mij de juiste kant op wijzen. Want die zijn er volop, het is alleen onze taak om ze te ontdekken en gebruiken. Ik zie het vaak als een puzzel die je moet oplossen. Alle puzzelstukjes zitten in jou, dit zijn de stappen die je tot nu toe hebt gezet en je ervaringen, alles wat je hebt meegemaakt. Wanneer je aandacht besteed om de puzzelstukjes te ontdekken dan zal je het grotere geheel zien, de volledige puzzel. Vaak blijven we echter focussen op de alledaagse strubbelingen en zien we de puzzelstukjes die om ons heen liggen niet. Wanneer je geen oog hebt voor de puzzelstukjes dan zal je de volledige puzzel nooit helemaal zien.

 

Hoe doe je dat?

 

Wil jij meer ondernemen vanuit je intuïtie? Ik heb een paar praktische, down to earth (uiteraard!) tips voor je hoe je meer aandacht kunt hebben voor je intuïtie.

 

1. Creëer je eigen tijd

 

De dagen, weken en maanden vliegen voorbij. Zorg ervoor dat jij de baas bent over je eigen tijd en dat je bewust stil staat bij wat jij wilt. Plan dit soort momenten in je agenda in.

 

2. Ga op zoek

 

Wees nieuwsgierig en ga op zoek naar de verborgen aanwijzingen, de puzzelstukjes. Ga niet zitten wachten totdat de puzzelstukjes naar je toe komen maar zoek alsof je je sleutels kwijt bent.

 

3. Wees stil en luister

 

Door alles om ons heen kunnen we ons moeilijk concentreren op wat we echt voelen en willen. Doe wat werkt voor jou om naar je intuïtie en gevoel te kunnen luisteren. Mediteer of ga wandelen. Zet je gedachten uit en voel wat je op dat moment nodig hebt.

 

4. Geef nooit op

 

Misschien dat dit niet direct brengt wat je zou willen. Dat kan. Je zult dit moeten oefenen, herhalen en doen. Ik heb door deze punten mooie dingen mogen meemaken. Ik durf op mijn intuïtie te varen, lastige beslissingen te nemen en door te gaan naar de volgende stap. Ik zal nooit opgeven om te blijven zoeken naar nieuwe puzzelstukjes want ik geloof erin dat wanneer je blijft zoeken nieuwe puzzelstukjes zich zullen aandienen.

 

Durf jij het? 

 

Durf jij naar je intuïtie te luisteren? En hoor je überhaupt wel wat ze zegt door alle dagelijkse ruis?
Laat mij weten wat jij doet om te ondernemen vanuit je intuïtie. Ik ben benieuwd naar je reactie.