Ga jij wel eens een paar dagen alleen weg?

Al een tijdje merkte ik dat het druk was in mijn hoofd. Ik was met meerder opdrachten tegelijk bezig en deed veel leuke dingen tegelijk. In de tussendoor kreeg ik geen rust meer om over de volgende stap na te denken.

Ik had alles strak ingepland; sporten, de diverse taken in mijn bedrijf, boodschappen doen en de schoonmaakster had inmiddels ons hele huishouden overgenomen dus veel efficiënter mijn tijd indelen kon ook niet meer. Mijn week zat volgepland en mijn hoofd ook.

Op een dag zei mijn partner, je zegt altijd dat je een weekend alleen in een huisje ergens afgelegen wilt zitten om te focussen. Waarom doe je het niet gewoon? Volgens mij ben je er aan toe.

Dat lijkt me heerlijk dacht ik en tegelijkertijd kwamen er ook allerlei belemmerende gedachten naar boven. Het is toch saai als ik in m’n eentje in een huisje ga zitten. En het kost geld een huisje huren. Ik kan toch ook gewoon een weekend thuis stevig doorwerken, dan kom ik ook wel door mijn acties heen en meer tot rust?

Mijn partner overtuigde mij ervan om toch te gaan en voordat ik het wist boekte ik via airbnb een afgelegen huisje in Drenthe tegen de Duitse grens. De volgende dag zou ik al vertrekken. Ik vond het spannend en had er tegelijkertijd ontzettend veel zin in.

En nu zit ik hier in het mooie en rustige Nieuw Ter Apel. In the middle of nowhere. Waar iedereen elkaar kent.  Ze bij de supermarkt een gezellig praatje met je maken. Het zo rustig is dat je alleen de bomen hoort waaien en de vogels hoort fluiten en dan kom je heerlijk tot rust.

Ik haal wat boodschappen bij de plaatselijke supermarkt en zorg voor een goed gevulde koelkast voor de komende dagen. Ik pak mijn tas uit, schenk een glas wijn in en eet heerlijk in de buitenlucht naast mijn idyllische huisje.

Het is bizar hoe snel ik tot rust kom en hoe je ook direct weer afleiding gaat zoeken. We zijn zo niet gewend om onszelf te vervelen. Snel app ik een foto naar manlief om hem mijn huisje te laten zien. Ik denk eraan om vanavond TED talks te bekijken via mijn laptop want daar kom ik ook al zolang niet aan toe. Of ik kan dat boek uitlezen wat ik mee heb. En dan besef ik het, ik doe gewoon even helemaal niets. Ik leun achterover, luister naar de vogels en kijk over de weilanden uit. Helemaal niets.

Totdat de volgende gedachte bij mij binnenkomt en ik de behoefte voel om dit moment met jouw te delen. Hoe fijn is het om zo af en toe helemaal de tijd te nemen voor jezelf.

Me-time plannen

Je pakt je agenda, schrapt alles uit je agenda en ‘plant’ een dag helemaal niets. Misschien ga je in de tuin voor je uit zitten staren of boek je net als ik een B&B waar je tot jezelf kunt komen.

Ik ben wel eens eerder alleen weggeweest en ik vind het een heerlijke manier om te ontspannen. In het begin voelt het wat onwennig en ik moet eerlijk toegeven toen ik mijn idyllische huisje met schattige bedstee betrok dacht ik er ook aan hoe gezellig dit huisje met mijn partner zou zijn. Het liefste zou ik hem bellen en vragen of hij ook kwam. Je bent uit je comfortzone en dat voelt even onwennig. Maar als je dan even doorzet en gewoon heerlijk tot jezelf komt dan komt er een rust waar je ontzettend blij van wordt.

Deze keer had ik ervoor gekomen om naast momenten van ontspanning mij te focussen op mijn Groeicursus die in september van start gaat. En ik moet zeggen, ik heb nog nooit zoveel in één weekend gedaan. Ik heb totaal acht werkboeken en vier videoscripts geschreven, mijn inbox opgeruimd en ook nog tijd genomen om heerlijk te ontspannen. Doordat ik helemaal op mezelf was aangewezen had ik veel meer tijd om echt productief aan de slag te gaan waardoor ik daarnaast ook nog heerlijk heb gewandeld in het bos, yoga heb gedaan en iedere dag kon mediteren.

Na mijn 4 daagse trip weg had ik dus een opgeruimde inbox, heel veel werk verzet en een opgeruimd hoofd. Ik kan je een focusweekend enorm aanraden voor de vakantie. Nog een paar dagen flink aanpakken en dan met een opgeruimde inbox en hoofd lekker op vakantie. Wie wil dit nu niet?

Volgende week vertrek ik, dit keer met manlief, een weekje naar Ibiza met een opgeruimde inbox en een opgeruimd hoofd. Daarom laat ik mijn laptop lekker thuis en zeg ik alvast geniet lekker van de zomer.

Ik zou het leuk vinden om van je te horen. Heb jij behoefte aan een focusweekend of werkt dit niet voor jou? En als je dit graag zou willen, wat houdt je dan tegen? Laat je reactie onderaan dit bericht achter.